Kiezen voor een bouwkundig ZUUVR zwembad is kiezen voor high-end maatwerk

11 september 2023

Eens je hebt besloten om een zwembad te laten plaatsen, rijst de vraag of je voor een monoblock of een bouwkundig zwembad kiest. Een monoblock mag dan wel snel en goedkoop zijn, maar als je voor duurzaamheid en design wil kiezen, kies je maar beter voor een bouwkundig ZUUVR zwembad.

Een monoblock zwembad is een prefab zwembad dat in één stuk wordt geproduceerd en in zijn geheel wordt geplaatst. Het bestaat doorgaans uit dun plaatmateriaal en wordt afgewerkt met epoxy, vinylester, inox of PP. Monoblock zwembaden worden gemaakt in een mal, dus de mogelijkheden op vlak van afmetingen en kleuren zijn nogal beperkt. Een bouwkundig zwembad daarentegen wordt op maat van jouw project gemetst of gegoten én je kan kiezen uit verschillende afwerkingen zoals vinylester, PVC liner, tegelwerk, TPO liner of DEKK.

Design van een bouwkundig zwembad: the sky is the limit!

Een bouwkundig ZUUVR zwembad biedt zeker op het vlak van design veel meer mogelijkheden. Zo kan je de vorm bepalen, een overloop- of infinityzwembad zetten met uitstekende wanden, zijn de afmetingen onbeperkt en kan je spelen met de inbouwdelen en verlichting. Je kan ook kiezen voor grasrandprofielen, ingebouwde ramen, verhoogde zones of verwarmde plages, kortom alles voor een high-end afwerking die design en luxe uitstraalt.

Kies je daarenboven voor een afwerking met DEKK, dan vallen de laatste designbeperkingen weg. Met DEKK kan je kiezen voor kleuren op maat, de meest complexe vormen, verdoken inspuiters… Dit in tegenstelling tot een monoblock zwembad dat uit kunststof bestaat en enkel een standaardkleur heeft, zoals wit, beige of grijs.

Zwem ZUUVR – duurzaamheid voorop

Kies je voor een bouwkundig zwembad van ZUUVR, dan krijg je niet alleen high-end maatwerk, maar ook een bijzonder duurzaam zwembad. Elk ZUUVR zwembad kent namelijk een doorgedreven isolatie, een 100% natuurlijke waterfiltratie dankzij ZUUVR Zero, Ecoflow leidingwerk voor een optimale watercirculatie en een slimme sturing. Hierdoor bespaar je niet alleen op water, maar ook op energie.

Ontdek alles wat een ZUUVR zwembad uniek maakt

Zoek je een duurzaam high-end en 100% zwembad op maat? Dan ben je bij ZUUVR aan het juiste adres!

Contacteer ons