Stijlvolle zwarte solarlamellen voor je ZUUVR zwembad

20 september 2023

De ontwikkeling van de solarlamel betekende jaren geleden een ware revolutie in de wereld van zwembadafdekkingen. De lamellen dekken je zwembad af waardoor ze warmteverlies door verdamping beperken, maar ze verwarmen ook je zwembadwater via zonne-energie.

Een zwembadrolluik van solarlamellen is meestal gemaakt van PVC of polycarbonaat en bestaat uit een transparante laag bovenaan en een zwarte laag onderaan. Die zwarte laag zorgt ervoor dat de stralingswarmte van de zon optimaal geabsorbeerd wordt in het water.

Maak komaf met condensatiedruppels en algen

Op deze transparante zwembadrolluiken blijft condensvorming helaas zichtbaar. Daarom werden de Full Black Quadro lamellen ontwikkeld. Volledig zwarte solarlamellen uit polycarbonaat voorzien van een anti-algenwerking waarop condesatiedruppels niet langer zichtbaar zijn.

Full Black Quadro lamellen hebben naast de solarlaag, anti-algenlaag en uv-bestendige caplayer ook een IR-filter. Ze bestaan dus uit 4 lagen in tegenstelling tot de gebruikelijke 3. Een laagje lichtdoorlatende verf geeft vervolgens de zwarte kleur waardoor het zonlicht erdoor kan en je zwembadwater opwarmt. Zo blijft de solarwerking van het profiel behouden, maar door de zwarte kleur is de condensvorming binnenin nog amper zichtbaar.

4 troeven de van Full Black Quadro lamellen

  1. De anti-algenlaag voorkomt vervuiling door algenvorming waardoor je zwembadrolluik langer schoon blijft.

  2. Het rolluik verhoogt de veiligheid: het sluit je zwembad af, maar kan ook perfect het gewicht van een volwassen persoon dragen.

  3. Ze zijn zeer slagvast.

  4. Ze geven je zwembad een stijlvol en exclusief uiterlijk.

    Meer weten over de zwarte quadro solarlamellen als zwembadrolluik voor je ZUUVR zwembad? Contacteer onze experts voor meer informatie!