ZUUVR maakt gebruik van gerecycleerd materiaal

20 september 2023

Bij ZUUVR dragen we duurzaamheid en ecologie bijzonder hoog in het vaandel. Het is de essentie van onze activiteiten en ons bestaan. Daarom gebruiken wij enkel gerecycleerd materiaal bij de productie en installatie van onze ZUUVR zwembaden. Aan de hand van 3 voorbeelden uit de praktijk tonen we hoe we dat precies doen.

Wij willen een positieve ecologische impact maken op onze planeet. En dat doen we door na te denken om elk onderdeel van een ZUUVR zwembad ecologisch te maken. Het gebruik van gerecycleerd materiaal is dan ook een evidente stap in de productie en installatie van een ZUUVR zwembad.

1. Waterfiltratie met biofilters

    Dit betekent dat de filters niet gevuld zijn met glas of zand, maar wel met een substraat dat grover is in de vorm van plastic bolletjes. De bacteriën die we voor onze ecologische waterfiltratie gebruiken, groeien op en tussen deze bolletjes. Het is dus erg belangrijk dat dit substraat de juiste grootte, vorm en gewicht heeft om een optimale huishouding én spoeling van de bacteriën te creëren. Tot voor kort was dit enkel beschikbaar in ’nieuwe’ plastic bolletjes, maar sinds kort gebruiken we bolletjes die gemaakt zijn uit 100% gerecycleerd materiaal. Meer bepaald uit plastic dat uit de zee gevist wordt en dat vervolgens herwerkt wordt tot de perfecte korrel voor onze filters.

    2. Gerecycleerde installatieplaten

    Een zwembadinstallatie wordt altijd gemonteerd op een paneel. Vaak gebruikt men hiervoor houten panelen (bijvoorbeeld betonplex), ZUUVR kiest voor consequent voor gerecycleerde platen. Zo beperken we het gebruik van nieuwe materialen en het bijhorende afval. De gerecycleerde platen zijn bovendien duurzamer en beter bestand tegen water.

    3. Leidingwerk uit gerecycleerd PVC

    Ons leidingwerk en onze koppelstukken zijn zoveel mogelijk gemaakt van gerecycleerd PVC. Zo bestaat Ecoflow (ons eigen ontwikkeld leidingwerk), dat voor een optimale watercirculatie en energiebesparing zorgt, volledig uit gerecycleerd PVC.

    Wil jij ook genieten van een ecologisch ZUUVR zwembad? Contacteer ons voor meer informatie!